Mükemmel Bir Barbekünün Sırları

Mükemmel Bir Barbekünün Sırları

BARBEKÜ SEÇİMİ

Bahçe mi, teras mı? Barbekü seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, barbekünün büyüklüğünü doğru seçmek. Balkon, bahçe ya da teras, nerede kullanılacak olursa olun, barbekü büyüklüğü ortamın büyüklüğüne uygun olmalı. Bu, hem estetik açıdan hem de sağlık açısından önemli. Küçük bir bahçeye sahipseniz, büyük bir barbekü kullanılması hem görüntü olarak hem de dumanı ve kokusuyla sizi ve sevdiklerinizi rahatsız eder. Kaç kişisiniz? Ev, teras ya da bahçe için barbekü seçiminde ailenizin kaç kişi olduğu veya bir barbekü partisi verdiğinizde kaç kişiye servis yapacağınız önemli. Bu başlık barbekü seçiminin en önemli konusu. Diyelim ki dört kişilik bir ailesiniz ama hafta sonu misafirlerinize barbekü keyfi yaşatmak istiyorsunuz. Bu durumda yerinizin imkân verdiği kadar büyük bir barbekü almanız daha avantajlı olabilir. Ama dört kişilik bir aileyseniz ve haftada 1-2 kez kullanmayı düşünüyorsanız, daha uygun boyutlarda bir barbekü satın alabilirsiniz. Hız mı, marifet mi? Barbekünüzün tekerlekli, kapaklı, sıcak olduğunda bile rahatça yerini değiştirebileceğiniz özelliklerde olması çok daha rahat olur. İstediğiniz yere onu taşımak kadar rahatlık olamaz. İsterseniz çimlerin üzerinde, dilerseniz de terasınızda size barbekü yapma imkânı tanır. Kapaklı barbekülerin daima lezzet, zaman ve kolaylık bakımından artıları olduğunu unutmayın.

 

BARBEKÜ ÇEŞİTLERİ


Gazlı barbeküler
İlk seçiminiz, gazlı barbekü ile profesyoneller gibi barbekü yapmak olmalı. Tek bir hareketle ayarlanabilir ısı ve barbekü ızgarasının temizliği de çok kolay. Profesyonel dış mekân mutfağı için seyyar küçük cihazlardan büyük barbekü istasyonlarına kadar gazlı barbekülerde her türlü talep için en iyi çözüm mevcut.

 

Kömürlü barbeküler
Kömürün çıtırdaması, duman ve tütsü aroması karışımını koklayabilirsiniz. Çok sayıda kişi mükemmel barbekü keyfini kömürlü barbekülerle birleştiriyor. Çeşitli barbekü modelleriyle günümüzde kömürlü barbekü artık temiz, güvenli, kolay ve özellikle eskisinden daha çokyönlü. Kızgın kömürle barbekü yapmanın keyfini çıkartın.

 

Elektrikli barbeküler
Elektrikli barbeküler sadece balkon ve teraslar için değil şehir içi barbekü keyfi için de uygundur. Gazlı veya kömürlü barbekü yapılmasının kabul görülmediği her alanda elektrikli barbeküleri ideal çözümdür. Orijinal barbekü lezzeti ve modern yaşam stilinin mükemmel kombinasyonu diyebiliriz

 

BARBEKÜ İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Karşılaştığımız en büyük yanlış, gazlı ve kömürlü barbekülerin aynı tadı vermeyeceği inanışı. Yüzlerce barbekü eğitiminde ilk sorumuz hep bu olur: “Gazlı mı yoksa kömürlü barbekünün mü tadı daha iyi olacak?” Bugüne kadar tüm katılımcılardan istisnasız hepsi kömürlü barbeküyü seçtiler. Daha sonra katılımcılara gazlı barbeküde pişirilen ürünlerin sunumu yapılınca herkeste aynı şaşkınlık yaşandı ve aynı tadı almaları onlara ilginç geldi. Bir diğer yanlış bilgi de etin yavaş yavaş pişirilmesi gerektiği. Et, ilk önce mühürlenmek ve suyunu hapsetmek için yüksek ısıyla pişirilir. Her tarafı mühürlendikten sonra yavaş yavaş pişirilmeye geçilir. Et ve tavuk devamlı çevrilerek pişirilirse daha güzel olur. İşte bir yanlış inanış daha! Et ve tavuğa pişerken dokunulması ve çevrilmesi doğru değil. Bir tarafı pişince diğer tarafının çevrilerek pişirilmesi gerekir.

CEMS TURKEY

Eylül 2017’den itibaren Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan Cems Turkey bu yıl sonu itibarıyla binlerce adet gazlı ve kömürlü barbekü satarak pazarın yüzde 10’unu ele geçirmeyi hedefliyor. İlk 4 yıl boyunca yüzde 100’ün üzerinde bir büyüme öngörüyor. Kanada ve Fransa’da çok yüksek pazar payı bulunan markaların distribütörlüğünü yapan firma, şu anda lüks bahçe mobilyaları satan şirketler ve zincir yapı marketlerle çalışıyor.

Etiketler: röportaj
Temmuz 29, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR