DOĞRU BAŞLANGIÇ: BARBEKÜ NASIL YAPILIR?

DOĞRU BAŞLANGIÇ: BARBEKÜ NASIL YAPILIR?

DOĞRU BAŞLANGIÇ: BARBEKÜNÜZÜ KULLANMAYA BAŞLAMANIN İLK KURALI!

 

 

BARBEKÜ NASIL YAKILIR?

TÜM BARBEKÜLERDE KULLANMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE IZGARANIZI ÖN ISITMA YAPMANIZ İÇİN BELİRLİ BİR SÜRE GEREKİR.


Kömürlü barbekü nasıl yakılır?

Kömürlü barbekülerinizi yakmadan önce doğru kömür seçimi de önemlidir. Buraya tıklayarak doğru kömür seçimiyle ilgili yazımıza ulaşabilirsiniz.


Zor yöntem

Kömürünüzü aldıktan sonra eğer hiçbir aksesuar kullanmıyor iseniz, kömürünüzü koymadan önce tutuşturmak için kağıt, çıra, küçük ahşap parçaları gibi kolay yanan malzemeleri kömür ızgaranızın üstüne yerleştirip güvenli bir şekilde yakın. Bir süre bekledikten sonra odun parçaları alevlenecektir. Alevin üstüne kömürünüzü yerleştirin. 20-30 dakika içinde kömürünüz kor haline gelecektir.

Bu yöntemde dikkat edilmesi gerekenler:

1-) Yeterli odun parçanızın olduğundan emin olun çünkü alevin üstüne kömürünüzü döktüğünüzde odunla havanın teması kesileceğinden aleviniz sönebilir!

2-) Kömürünüzü alevin üzerinde bekletin: Kömürünüzü alevin dışındaki alanlara yaymanız halinde kor haline gelmeyecektir. Daha sonra müdahale etmeniz zorlaşabilir.

3-) Alevin yayılması için yelpaze gibi bir ekipmanla sürekli yelleyin.

 

Doğru ve Kolay Yöntem

Kömürünüzü yakmadan önce alevinizi oluşturmak için çıra ve tutuşturma küpleri kullanın. Tutuşturma her durumda güvendiğiniz çıra veya tutuşturma küpleri gibi özel ürünlerle gerçekleşmelidir. Doğru malzeme kullandığınızda aleviniz kolaylıkla oluşacak ve kömürünüz kor haline gelene kadar yanacaktır.

Alevinizi oluşturduktan sonra bilmeniz gereken temel kural, kömür hızlı ısınır, yanar ve kor olur. Bu aşamada en önemli araç kömür tutuşturma bacasıdır.

 


Kömür tutuşturma bacaları tasarımı sayesinde alevin sadece kömürün altında kalmasını sağlayacak, kömürle direk temas etmediğinden kolay sönmesini engelleyecek ve dumanı kolaylıkla tahliye edecektir.

Kömür ızgarası üzerine 2-3 tutuşturma küpünü veya çırayı yerleştirin ve tutuşturun.
Yapacağınız ızgaraya yetecek kadar kömürü kömür tutuşturma bacasına dökün.

Kömür tutuşturma bacasını doğrudan tutuşturma küpleri üzerine konumlandırın.

Yaklaşık 30 dakika sonra kömürleriniz kor haline geldiğinde yada gri bir kül katmanıyla kaplandıklarında kömür ızgarasına yada kömür seperatörlerinize dökün.
HAZIR! Temiz ızgaranızı bir süre ateşin üzerinde ısıtın ve barbekünüze başlayın.

 



Gazlı barbekü nasıl yakılır?

Ön kapağı açıp, gaz tüpü valfini açın.

Brülör düğmesini yüksek konumuna çevirin ve gazın ateşleme bölmesinde toplanması için iki ila üç saniye bekleyin. Ardından ateşleme düğmesine basın. Brülör ilk veya ikinci basmada hemen yanmalıdır.

Barbekü modelinize göre düğmeyi çevirmeniz ile ateşleme sistemi devreye girecektir. Burada dikkat etmeniz gereken konu ateşlenme gerçekleştiğinde alevi görmenizdir.

İlk brülör ısındığında diğer brülörü de yüksek konumuna çevirin.

Kapağı kapatın ve barbeküyü 300 °C ısıya kadar ön ısıtın.
ÇOK KOLAY OLDU! Artık tarifinize göre barbekünüzü yapmaya başlayabilirsiniz.



Evet gazlı barbekü çok kolay ama ben kömürde pişen yemekleri seviyorum diyorsanız Napoleon Döküm Kömür ve Tütsü Haznesi tam size göre! Gazlı barbekünüzde kömürünüzü yakarken tütsü kısmında istediğiniz aromadaki ahşaplarla farklı tatlar deneyin. Hem kolay, hem istediğiniz gibi...

 

Elektrikli barbekü nasıl yakılır?

Elektrikli barbeküde barbekü yapmak çok kolaydır:

Fişi takın, düğmeyi yüksek konumuna çevirin ve kapak kapalı konumda 20-25 dakika ön ısıtın. Ön ısıtma hem hazne içindeki ısıyı eşitleyecek hem de ızgaranızın ısınmasını sağlayacak.
ARTIK HAZIRIZ!

 

Önerimiz: Izgarada yapacağınız ürünün iç ısısını ölçmek ve isteğinize göre hazırlamak için daima bir cep termometresi kullanın.




AFİYET OLSUN :) BARBEKÜ DENEYİMİNİZİ ARTTIRACAK EŞSİZ TARİFLER İÇİN BLOG YAZILARIMIZI VE YOUTUBE SAYFAMIZI TAKİP EDİN!

 

Etiketler: Barbekü yakımı, kömürlü barbekü yakımı, barbekü nasil yapilir
Mayıs 05, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR